
Z udziałem sekretarz stanu Anny Gembickiej w Kowalu odbył się półfinał Bitwy Regionów. W etapie wojewódzkim konkursu kulinarnego uczestniczyły panie z KGW Kotowianki.
Celem konkursu, który jest organizowany od siedmiu lat, jest wyłonienie najlepszej potrawy regionalnej w Polsce. W Kowalu koła gospodyń wiejskich, które wygrały etap powiatowy, rywalizowały o wejście do finału. Jury wybierało jedną z 16 potraw przygotowanych przez koła gospodyń wiejskich z Kujaw i Pomorza. Nasz powiat reprezentowały panie z KGW Kotowianki.
– KGW Kotowianki do konkursu przygotowało golonkę w kapuście. Potrawa cieszyła się dużym uznaniem wśród gości odwiedzających nasze stoisko. Mimo, że nie udało się zająć żadnego z trzech pierwszych miejsc to i tak jesteśmy szczęśliwe z możliwości brania udziału w tak prestiżowym konkursie – mówi Teresa Mucha z KGW Kotowianki.
Organizatorami Bitwy Regionów są Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa oraz Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego.
(AdWo), fot. nadesłane
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie