Reklama

„Kotowianki” walczyły o finał

Tygodnik CRY
21/10/2022 00:01

Z udziałem sekretarz stanu Anny Gembickiej w Kowalu odbył się półfinał Bitwy Regionów. W etapie wojewódzkim konkursu kulinarnego uczestniczyły panie z KGW Kotowianki.

Celem konkursu, który jest organizowany od siedmiu lat, jest wyłonienie najlepszej potrawy regionalnej w Polsce. W Kowalu koła gospodyń wiejskich, które wygrały etap powiatowy, rywalizowały o wejście do finału. Jury wybierało jedną z 16 potraw przygotowanych przez koła gospodyń wiejskich z Kujaw i Pomorza. Nasz powiat reprezentowały panie z KGW Kotowianki.

– KGW Kotowianki do konkursu przygotowało golonkę w kapuście. Potrawa cieszyła się dużym uznaniem wśród gości odwiedzających nasze stoisko. Mimo, że nie udało się zająć żadnego z trzech pierwszych miejsc to i tak jesteśmy szczęśliwe z możliwości brania udziału w tak prestiżowym konkursie – mówi Teresa Mucha z KGW Kotowianki.

Organizatorami Bitwy Regionów są Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa oraz Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego.

(AdWo), fot. nadesłane

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo Rypin-cry.pl




Reklama
Wróć do