
„Aktywna kuchnia seniora" to tytuł projektu, który realizowało Stowarzyszenie Rozwoju Ziemi Dobrzyńskiej
W ramach realizacji zadania rypińscy seniorzy brali udział w zajęciach kulinarnych, podczas których m.in. przygotowywali pizzę, sushi oraz tradycyjne dania kuchni polskiej. Każdorazowo w spotkaniach uczestniczyło od 8 do 10 osób w wieku 60 plus. Projekt zakończył się 30 listopada zeszłego roku, jednak członkowie Stowarzyszenia Rozwoju Ziemi Dobrzyńskiej w ramach trwałości zadania postanowili przeprowadzić dodatkowe zajęcia, które cieszyły się dużym zainteresowaniem.
Realizacja zadania była możliwa dzięki dofinansowaniu w ramach programu wieloletniego na rzecz Osób Starszych "Aktywni+" na lata 2021-2025 – Edycja 2023. Głównym jego celem jest zwiększenie uczestnictwa osób starszych we wszystkich dziedzinach życia społecznego.
Tekst i fot. (AdWo)
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie