
Pięć uczennic z Zespołu Szkół nr 3 im. Bogdana Chełmickiego w Rypinie, kształcących się w Technikum Technologii Żywności zakwalifikowało się do etapu centralnego XXII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności, której organizatorem jest Katedra Jakości i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu.
Maja Brodzińska (I klasa), Sandra Chmielewska (III klasa), Zuzanna Klonowska (III klasa), Klaudia Uganowska (II klasa) i Karolina Wiśniewska (III klasa) zdobyły tytuł finalisty, który upoważnia do zwolnienia z części pisemnej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe oraz zapewnia indeksy na wiele wyższych uczelniach w całym kraju.
Do finałowego etapu, który odbył się 18 i 19 marca, zakwalifikowało się 65 uczniów z 22 szkół średnich z całej Polski. Najlepsi z nich zostali wyłonieni zostali spośród ponad 600 uczestników zgłoszonych w ramach etapu szkolnego. Uczennice do olimpiady przygotowywali: Monika Naruszko (część technologiczno-analityczna) i Jacek Aranowski (część ekonomiczna).
(jd), fot. ZS nr 3
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie