
27 listopada odbyły się ostatnie w tym roku warsztaty zorganizowane przez Stowarzyszenie Rozwoju Ziemi Dobrzyńskiej.
Uczestnicy spotkania dowiedzieli się m.in. jak ustrzec się przed infekcjami, kształtować zdrowe nawyki żywieniowe i wykorzystywać właściwości tradycyjnych odmian polskich owoców. Warsztaty odbyły się w Skrwilnie na zaproszenie wójta Dariusza Kolczyńskiego. Członkinie kół gospodyń wiejskich odwiedziła wiceminister rolnictwa Anna Gembicka, która objęła patronatem tę wyjątkową inicjatywę. Zajęcia poprowadziła Agnieszka Pawłowska z Manufaktury Zdrowia Kraina Skrwy.
Nie tylko w Skrwilnie
Dzięki zaproszeniu sołtysa Piotra Jachowskiego warsztaty odbyły się również w miejscowości Łubki w gminie Radomin. Gościnnie w spotkaniu uczestniczyła Danuta Malecka, wicestarosta powiatu golubsko-dobrzyńskiego, która zachęcała słuchaczy do zdrowego stylu życia. Wspaniałe przyjęcie i miła atmosfera pozwoliły wszystkim dowiedzieć się m.in. o leczniczych właściwościach miodu naturalnego.
Warsztaty organizowane przez Stowarzyszenie Rozwoju Ziemi Dobrzyńskiej odbywają się w ramach wieloletniego projektu, który finansowany jest przez Narodowy Instytut Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich NOWEFIO na lata 2021-2030.
(AdWo), fot. nadesłane
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie