
12 maja po raz 19. panie z kół gospodyń z całego regionu rywalizować będą w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionów”.
Konkurs ma szczytny cel – poszukiwanie i popularyzacja tradycyjnych przepisów związanych z Kujawami i Pomorzem. Do konkursu zaproszone są mieszkanki wsi, ale także szkoły gastronomiczne, restauracje oraz pasjonaci gastronomii. Aby dotrzeć do finału, który odbywać się będzie w podbydgoskim Minikowie, należy wypełnić kartę zgłoszeniową. Możliwe jest wystawienie potrawy w dwóch kategoriach. Pierwsza to najlepszy regionalny produkt żywnościowy: produkt pochodzenia zwierzęcego, roślinnego, napoje oraz produkt mieszany. Druga kategoria to najlepsza potrawa regionalna. Kapituła konkursu oceni potrawy i wyłoni zwycięzców. Ważne, by kartę zgłoszeniową wysłać do 10 kwietnia. Konkurs organizuje Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego i to na jego stronie internetowej znajdziemy zgłoszenie.
(pw), fot. ilustracyjne
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie